Ако сте самотен родител, независимо от обстоятелства довели до това, ето

...
Ако сте самотен родител, независимо от обстоятелства довели до това, ето
Коментари Харесай

10 начина да сте щастлива, въпреки че сте самотна майка

Ако сте уединен родител, без значение от условия довели до това, ето 10 съвета, които да ви оказват помощ да преминете през сложни времена, да минимизирате напрежението в живота си и да си върнете насладата от родителството.

Огледайте финансите си

Може би едно от най-трудните неща при самото развъждане на дете е бюджетирането. Няма значение дали сами осигурявате фамилията си, имате ли родственици, които ви оказват помощ, или получавате прехрана от някогашния си брачен партньор: вие носите цялата отговорност за ръководството на финансите. Ето за какво е доста значимо да се научите по какъв начин вярно да разпределяте разноските.

Проучете въпроса за дълготрайните вложения, спестете пари за бъдещето: за обучение на детето, за непредвидени разноски, при положение на уволняване.

Случва се и по този начин, че едвам свързвате двата края. Това е опция да научим децата да ценят простичките наслади на живота и да не се вкопчват в материалните неща.

Кажете им, че ще би трябвало да стегнете колана за известно време, защото сега изпитвате краткотрайни усложнения.

Играйте с децата си в парка, гледайте филми вкъщи, организирайте фамилни събирания: не е нужно да харчите непотребни пари за тези занимания.

Не отхвърляйте помощ

Понякога на самотните родители им е мъчно да признаят пред себе си, че не се оправят. Да поискат помощ е още по-трудно.

„ В края на краищата други майки се оправят “, мислите си. Но това е изцяло естествена обстановка. Всички самотни родители имат потребност от помощ: някой, който може да гледа детето, до момента в който изпълнявате поръчки, или просто някой, с който да говорите.

Повечето родители се пробват да се оправят сами с всичко. Но в случай че мечтаете за час-два, с цел да подремнете или да си починете, имате потребност от помощ в къщата - помолете другари или родственици. Може да има хора във вашето обграждане, които в действителност желаят, но просто не знаят по какъв начин съответно да оказват помощ. 

Снимка: Getty Images

Променете целите си

Много самотни майки се пробват да се трансфорат в супержена и по този метод да компенсират неналичието на втори родител. Работа на цялостен работен ден, идеално чиста къща, вкусна вечеря - и това не е цялостен лист на всички отговорности на „ идеалната жена “.

Трябва да останете реалисти: не си поставяйте невъзможни цели.

Не е нужно да сте съвършени единствено тъй като сама отглеждате детето.

Най-добрият съвет за самотните майки е да понижат упованията си и да си дадат отмора. Например, добре е детето понякога да яде бургер за обяд вместо чорба, стига менюто като цяло да е здравословно и уравновесено. И е добре от време на време да оставите малко неразбория в къщата, с цел да имате повече време за него. 

Направете режим

Да се ​​ориентираш в детските кръжоци, секции и школи е извънредно изтощителна работа. Можете да закачите огромен календар и да записвате всичко в него. Или използвайте календар на  Гугъл , който можете да споделяте с други и който разрешава на няколко индивида да прибавят и отстраняват събития. Това е доста комфортно, в случай че имате бавачка.

Но можете да вършиме графици освен за навестяване на извънкласни действия, само че и графици за хранене, домакинска работа, лягане и така нататък, тъй че децата да знаят тъкмо какво и по кое време да вършат. Това ще им помогне да се усещат по-уверени, а вие по-организирани.

Спазвайте дисциплинираност

Децата порастват и се развиват хармонично, в случай че знаят какво държание се чака от тях и какви правила би трябвало да следват. Ако сте разведени, обсъдете с втория родител разпоредбите, които вашето дете би трябвало да съблюдава (няма нищо по-трудно за детето от обстановка, когато родителите имат разнообразни подходи  и разнообразни способи на възпитание).

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР